Gázautó-szerelő tanfolyam

tanfolyam elsődleges célja, hogy hallgatói megtanulják
a gázautók szerelését, javítását és karbantartását.

A gázautó-szerelő képzés,

jelen jogszabályok szerint

2020.12.31-ig

indítható

alap adatok

OKJ-szám: 55 525 02
Szakmacsoport: Közlekedés
Szint: középfokú szakképesítés

Betölthető foglalkozás:
Gépjármű- és motorszerelő és javító (7431)

képzési adatok

Képzési idő:
10 + 1 munkanap
Lehetséges képzési forma:
csak felnőttképzésben tanulható
Elmélet – gyakorlat aránya a képzésben:
50%

Részvételi feltételek:

 Szükséges iskolai végzettség: érettségi, szakirányú autószerelő vagy autóvillamossági szerelő végzettséggel, közlekedésmérnök

 Szakmai gyakorlat: 2 év igazolható szakmai gyakorlat szükséges

 Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: 30 napnál nem régebbi foglalkozás-egészségügyi szakellátó hely igazolása

Tanfolyam célja: 

 A résztvevők megismerjék az autógáz-üzemanyagellátó berendezések beszerelését, a részegységek javítását, beszabályozását, diagnosztikáját. Megtanulják a különböző alkatrészek alkalmasságát, milyen előírások vonatkoznak rájuk, valamint a gázüzemre történő átalakítás szakmai és jogszabályi feltételeit. Megtanítjuk a gázbiztonsági szemle kiállításának követelményeit, jogi feltételeit.

Tanfolyam feladata:

A gázautó szerelők megtanulják a gázkészülékek, alkatrészek alkalmasságának megállapítását, műszaki vizsgához szükséges gázbiztonsági szemle kiállítás folyamatát. Megismerik az autógázfajták tulajdonságait, kezelési, tárolási előírásait. Megtanulják a gázautók autógáz-rendszerét és villamos rendszereit, azok működését, rájuk vonatkozó szakmai és jogi előírásait. Megismerik a gázautók működtetésével kapcsolatos jogszabályokat, képessé válnak az autógáz-rendszerek járművekbe való beszerelésére és javítására.  

Elméleti ismeretek:

 • Hatósági előírások megismerése
 • Gázüzemanyagok tulajdonságai, veszélyei
 • A gázüzemanyag-ellátórendszerek típusai, működésük
 • A gázautó-javító műhelyek létesítésének követelményei
 • Járművek átalakításának jogi és szakmai feltételei
 • Gázüzemű járművek javítása, karbantartása
 • Gázüzemű járművek hagyományos részeinek javítása
 • Autógáz töltőállomások

Gyakorlat:

 • A gázautó-rendszer egyes elemeinek működése
 • A rendszer elemeinek javítása, hibakeresése
 • Elektromos alrendszer ismertetése, bekötése
 • Gázautó-alkatrészek beszerelése
 • Beszabályozás, mérés
 • Gázbiztonsági szemle folyamatának megismerése

Részletek

A képzés ideje

2020.09.28. – 10.12

A képzés helye

2120 Dunakeszi,
Berek utca 17.

A képzés díja

380.000 Ft
(adó alól mentes)

ki tartja a tanfolyamot?

Oktatók

Mészáros Árpád

Tanár Úr

Autószerelőként kezdtem a pályát, majd 10 év után különleges felépítményű járművek tervezésével folytattam, mint gépjárműtechnikus. 16 évig Szakoktatóként tanítottam, többszáz fiatalnak adtam át a szakma elsajátításához szükséges tudást. Ezzel párhuzamosan esti technikusi, valamint szakmai átképzéseket tartottam felnőttképzés keretében. Hosszú évekig vettem részt az autószerelő mester és műszaki vizsgabiztosi képzésben, vizsgabizottságokban. Előadásokat tartottam hazai és külföldi egyetemeken, főiskolákon, szakközép és szakiskolákban. Számos szakcikket publikáltam, szakkönyvet, írtam, lektoráltam. Több éve veszek részt a gázautószerelő képzésben és vizsgáztatásban.

Tóth Tibor

Gázautózás

A gázautózás magyarországi legalizálása (1993) óta foglalkozom gázüzemű autókkal. Kezdő közlekedésmérnökként az átalakítások tervezőjeként, 1997 óta saját gázautó szerviz vezetőként és gázautó alkatrész kereskedőként dolgoztam. A gázautó alkatrész kereskedés megkívánta, hogy a szervizek a lehető legmagasabb színtű tudással rendelkezzenek az átalakítások, javítások elvégzéséhez. Az oktatás mindig közel állt hozzám, tanári diplomámat így tudom kamatoztatni, és célom, hogy a lehető legtöbb információt, tudást adjak át a nálunk tanulók számára. A nagykereskedelmi tevékenységünk miatti gyártói kapcsolatok segítettek abban, hogy a tudást első kézből a gyártó cégek mérnökeitől szerezzük be. Az elmúlt évek alatt több száz gázautó szerelőt és autógáz-biztonsági tanfolyamon résztvevőt oktattam, miután sikeres vizsgát tettek.

Hársch Szabolcs

oktató

"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum."

Jelentkezés a tanfolyamra

Személyes adatok

Név:
E-mail:
Telefonszám:
Számlázási név:
Számlázási cím:

Megrendelés részletei

Melyik alkalomra jössz? Előjelentkezés
Hány főre foglalsz helyet?
Megjegyzés (nem kötelező)