Gázautó-szerelő tanfolyam

tanfolyam elsődleges célja, hogy hallgatói megtanulják
a gázautók szerelését, javítását és karbantartását.

Indul az utolsó OKJ-s rendszerű szakképzés!

alap adatok

OKJ-szám: 55 525 02
Szakmacsoport: Közlekedés
Szint: középfokú szakképesítés

Betölthető foglalkozás:
Gépjármű- és motorszerelő és javító (7431)

képzési adatok

Képzési idő:
10 + 1 munkanap
Lehetséges képzési forma:
csak felnőttképzésben tanulható
Elmélet – gyakorlat aránya a képzésben:
50%

Részvételi feltételek:

 Szükséges iskolai végzettség: érettségizett autószerelő, autóvillamossági szerelő vagy közlekedésmérnök

 Szakmai gyakorlat: 2 év igazolható szakmai gyakorlat szükséges

 Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: 30 napnál nem régebbi foglalkozás-egészségügyi szakellátó hely igazolása

Tanfolyam célja: 

 A résztvevők megismerjék az autógáz-üzemanyagellátó berendezések beszerelését, a részegységek javítását, beszabályozását, diagnosztikáját. Megtanulják a különböző alkatrészek alkalmasságát, milyen előírások vonatkoznak rájuk, valamint a gázüzemre történő átalakítás szakmai és jogszabályi feltételeit. Megtanítjuk a gázbiztonsági szemle kiállításának követelményeit, jogi feltételeit.

Tanfolyam feladata:

A gázautó szerelők megtanulják a gázkészülékek, alkatrészek alkalmasságának megállapítását, műszaki vizsgához szükséges gázbiztonsági szemle kiállítás folyamatát. Megismerik az autógázfajták tulajdonságait, kezelési, tárolási előírásait. Megtanulják a gázautók autógáz-rendszerét és villamos rendszereit, azok működését, rájuk vonatkozó szakmai és jogi előírásait. Megismerik a gázautók működtetésével kapcsolatos jogszabályokat, képessé válnak az autógáz-rendszerek járművekbe való beszerelésére és javítására.  

Elméleti ismeretek:

 • Hatósági előírások megismerése
 • Gázüzemanyagok tulajdonságai, veszélyei
 • A gázüzemanyag-ellátórendszerek típusai, működésük
 • A gázautó-javító műhelyek létesítésének követelményei
 • Járművek átalakításának jogi és szakmai feltételei
 • Gázüzemű járművek javítása, karbantartása
 • Gázüzemű járművek hagyományos részeinek javítása
 • Autógáz töltőállomások

Gyakorlat:

 • A gázautó-rendszer egyes elemeinek működése
 • A rendszer elemeinek javítása, hibakeresése
 • Elektromos alrendszer ismertetése, bekötése
 • Gázautó-alkatrészek beszerelése
 • Beszabályozás, mérés
 • Gázbiztonsági szemle folyamatának megismerése

Részletek

A képzés ideje

2021.11.08-2021.11.22

A képzés helye

2120 Dunakeszi,
Berek utca 17.

A képzés díja

380.000 Ft
(adó alól mentes)

ki tartja a tanfolyamot?

Oktatók

Mészáros Árpád

Tanár Úr

Autószerelőként kezdtem a pályát, majd 10 év után különleges felépítményű járművek tervezésével folytattam, mint gépjárműtechnikus. 16 évig Szakoktatóként tanítottam, többszáz fiatalnak adtam át a szakma elsajátításához szükséges tudást. Ezzel párhuzamosan esti technikusi, valamint szakmai átképzéseket tartottam felnőttképzés keretében. Hosszú évekig vettem részt az autószerelő mester és műszaki vizsgabiztosi képzésben, vizsgabizottságokban. Előadásokat tartottam hazai és külföldi egyetemeken, főiskolákon, szakközép és szakiskolákban. Számos szakcikket publikáltam, szakkönyvet, írtam, lektoráltam. Több éve veszek részt a gázautószerelő képzésben és vizsgáztatásban.

Tóth Tibor

 

1997 óta vezetem az autószervizt, és 2011 óta a szerviz vezetése mellett az autószerviz vállalkozások működésének fejlesztésével és optimalizálásával foglalkozom a saját cégemben, és más vállalkozásoknál is. A cégfejlesztés és cégvezetés teszi ki napjaimat, szeretek tanulni, olvasni, hogy a lehető legkomplexebb tudással tudjak az ügyfelek számára szolgálni.

A CarSup autószerviz kommunikációs szoftver fejlesztésével segítjük a szervizeket digitalizálni úgy, hogy a szoftver bevezetésével a szervizben a folyamatok egységessé válnak. Ez egy igen komplex feladat, és komoly kihívás mindenki számára, mivel egyben kell látni a legkorszerűbb digitális technológiák lehetőségeit, a szerviz ügyfeleinek igényeivel együtt. Ahhoz, a szervizek a lehető legnagyobb profitra tudjanak szert tenni létrehoztuk a „keress pénzt a szervizeddel” tanfolyamsorozatot, amiben az alapoktól megtanítjuk az autószervizeknek a jól működő folyamatokat, a motivációs módszereket, valamint a korszerű marketing megoldásokat. Ezt a módszert közel 5 éve oktatjuk kimagasló sikerrel, az eddig résztvevő szerviz tulajdonosok is szívesen elmondják, hogy honnan hová jutott cégük a módszer bevezetésével.

 

Hollósi Dávid

Nálam már kis gyerekként az autók körül forgott a világ, így nem olyan meglepő, hogy ezen a területen találtam meg a számításaimat. Lassan 10 éve gyűjtöm a tapasztalatot egy márkafüggetlen autószerviz mindennapi életéből, ahol a szerelésen kívül mindent volt szerencsém kipróbálni.

Ebben a szervizben született meg a CarSup autószerviz szoftvere, ami, mint egy saját gyermek, a mai napig simogatva, fejlesztgetve növekszik. Mindennapjaimat ezen szoftver felhasználóinak támogatása, illetve a szerviz operatív feladatainak menedzselése teszi ki, de új lendületet ad egy-egy új funkció feletti ötletelés is.

Hársch Szabolcs

Több mint 17 éve a mindennapjaim az autók körül forognak. Autótechnikai gépészmérnökként egy másfajta szemléletmóddal vizsgálom a gépjárműveket, mint sokan mások a szakmában. Szeretem érteni és értelmezni feladataim során felmerülő összefüggéseket. Kezdő mérnökként Tibor szervizében rengeteget tanultam, nem csak a gépjárművekről, javításukról és karbantartásukról, hanem egy modern szerviz működtetési folyamatairól, és nyereségessé tételéről. 2011-óta saját márkafüggetlen szervizemet irányítom. A különböző alternatív hajtóanyaggal üzemelő gépjárművek specialistájaként nagy tapasztalattal rendelkezem az átalakítások és javítások során felmerülő elméleti és gyakorlati kérdések megoldásában. Oktatóként és gépjármű tervezőként több mint 15 éve tevékenykedem a gázautózás minden ágában. Legyen szó LPG vagy CNG üzemről, gyári vagy utólagos átalakításról, a sokrétű és gyakorlatias tudásomat szívesen megosztom a tanfolyamainkon résztvevő kollégákkal.

Jelentkezés a tanfolyamra

  Személyes adatok

  Név:
  E-mail:
  Telefonszám:
  Számlázási név:
  Számlázási cím:

  Megrendelés részletei

  Melyik alkalomra jössz? Előjelentkezés
  Hány főre foglalsz helyet?
  Megjegyzés (nem kötelező)